آغاز اجرای نخستین طرح زیست محیطی صنعت پتروشیمی کشور
اجرای طرح سبزواره پتروشیمی همت به عنوان نخستین طرح زیست محیطی صنعت پتروشیمی کشور امروز در عسلویه آغاز شد.
به گزارش “چشم انداز پارس” مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس گفت: طرح همت در زمینه تولید اوره گرانول با استفاده از آمونیاک مازاد مجتمعهای پتروشیمی داخل کشور و دی اکسید کربن مازاد حاصل از ونتهای فرایندی مجتمعهای پتروشیمی پارس، پارسیان سپهر و فرساشیمی در منطقه عسلویه فعال است.
غلامرضا جمشیدی افزود: برآورد سرمایهگذاری ثابت داخلی و خارجی این طرح ۳۰۰ میلیون یورو است که با پایان عملیات اجرایی و ورود به عرصه بهرهبرداری، حدود ۶۰۰ هزار تن آمونیاک مازاد از سایر مجتمعها، ۸۳۰ هزار تن دی اکسید کربن مازاد از مجتمعهای منطقه عسلویه به عنوان خوراک مصرف میکند و سه هزارو ۲۵۰ تن اوره گرانول در روز (معادل یک میلیون و ۷۵ هزار تن در سال) تولید میکند.
وی گفت: از ویژگیهای منحصر به فرد این طرح میتوان به ساخت واحد اوره گرانول بدون ساخت واحد آمونیاک اشاره کرد که برای اولین بار در ایران اجرا شده است و نمونه مشابه در کشور ندارد.
جمشیدی ادامه داد: جلوگیری از خام فروشی آمونیاک کشور و تبدیل به اوره از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این طرح به شمار میرود.
وی گفت: کاهش انتشار گازهای گلخانهای در منطقه عسلویه به میزان ۸۳۰ هزار تن در سال، افزایش همکاری با نهادهای بینالمللی در حفظ محیط زیست و ایجاد فرهنگ سازی و توانمندسازی منابع انسانی در ایجاد صنعت سیز پتروشیمی در کشور از مهمترین ویژگیای زیست محیطی این طرح است.
جمشیدی عنوان کرد: در حوزه اقتصادی افزایش یک میلیون تن به ظرفیت تولید اوره کشور، جمع آوری گازهای دی اکسید کربن مازاد منطقه و تبدیل آن به فروارده با ارزش اوره و در حوزه اجتماعی پیش بینی حدود هزار نفر اشتغال در زمان اجرای طرح و اشتغال دائمی بیش از ۱۰۰ نفر در زمان بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی همت هم گفت: با بهرهبرداری از این طرح به عنوان نخستین طرح زیست محیطی صنعت پتروشیمی کشور، سالانه از سوختن و انتشار ۸۰۰ هزار تن دی اکسید کربن در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جلوگیری میشود.
محمد علی سلیمانی افزود: از دیگر مزایای طرح همت جلوگیری از مصرف سالانه ۶۷۰ میلیون متر مکعب گاز متان است.
وی اظهار داشت: طرح همت به عنوان فاز چهارم پتروشیمی پردیس، علاوه بر ارزآوری و مطرح کردن نام ایران به عنوان میزبان بزرگترین مجتمع تولید کننده اوره دنیا مد نظر قرار گرفته است.
سلیمانی اضافه کرد: جلوگیری از خام فروشی آمونیاک، مصرف متان و انتشار گاز دی اکسید کربن از دیگر فوائد اجرای این طرح است.
به گفته وی برای اولین بار در کشور و با بهرهگیری از این طرح ملی، کود اوره سبز بر مبنای آخرین تکنولوژی روز دنیا و بدون نیاز به ساخت واحد آمونیاک تولید خواهد شد که کمترین ضریب مصرف انرژی نسبت به واحدهای اوره موجود است./صداو سیما