ایران جزو 10 کشور اول دنیا در تولید دارو
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل پارک فناوری پردیس، گفت: ایران از نظر تنوع تولید دارویی جزو ۱۰ کشور اول دنیا است و محصولات دانشبنیان خود ازجمله فرستندههای رادیویی تلویزیونی را که در شرایط تحریم به ساخت و تولید آنها دستیافته است، به ۴۰ کشور صادر میکند.
پارک فناوری پردیس واقع در شمال شرق تهران با مساحتی حدود ۱۱۰ هکتار به عنوان مهمترین و بزرگترین پارک فناوری کشور، مجموعه ای است که طراحی و ساخت آن از سال ۱۳۸۰ کلید خورد و سال ۱۳۸۴ شورای گسترش آموزش عالی با احداث این پارک موافقت کرد و از سال ۱۳۸۵ فعالیتهای این پارک فناوری به صورت رسمی آغاز شد.
طبق تعریف «اساسنامه پارک های علم و فناوری ایران» مصوب شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم (۱۳۸۱)، پارک علم و فناوری، سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفه ای مدیریت می شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت در جامعه از طریق ارتقای فرهنگ نوآوری و رقابت سازنده میان شرکت های حاضر در پارک و مؤسسه های متکی بر علم و دانش است. برای دستیابی به این هدف، پارک های علمی ضمن به جریان انداختن و مدیریت دانش و فناوری در میان دانشگاه ها، مؤسسه های تحقیق و توسعه، شرکت های خصوصی و بازار، رشد شرکت های متکی بر نوآوری را نیز از طریق مراکز رشد و فرآیندهای زایشی تسهیل می کنند.
سه پارک علم و فناوری خراسان، شیخبهایی و پارک فناوری پردیس به عنوان سه پارک بزرگ علم و فناوری کشور شناخته میشوند. این سه پارک که به ترتیب در سه شهر مشهد، اصفهان و تهران برپا شدهاند، با استقرار تعداد قابلتوجهی از شرکتهای دانشبنیان، اهداف از پیش تعیین شده خود را برای تولید کالاها و خدمات دانشمحور پیش میبرند به طوری که در حال حاضر بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت در ۴۷ پارک علم و فناوری و حدود ۲۰۰ مرکز رشد در ایران فعالیت میکنند.
امین رضا خالقیان مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل پارک فناوری پردیس درخصوص تسهیلات پارک پردیس برای شرکتهای دانشبنیان مستقر در این پارک، دستاوردهای آنها و همچنین فعالیت این پارک به ویژه در زمینه توسعه همکاری های علمی بین المللی با سایر کشورها توضیحاتی ارائه کرد.
وی در ابتدا با بیان اینکه در حال حاضر ۴۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان در پارک پردیس مستقر هستند، گفت: تاکنون این شرکت ها با ۴۰ کشور دنیا تبادل کالا یا فناوری داشته اند؛ بر همین اساس یکی از ماموریتهای اصلی پارک پردیس کمک به شرکت های مستقر است که هم بتوانند مواد اولیه و ملزومات خود را آسانتر از کشورهای دیگر تامین کنند و هم در قدم مهمتر محصول خود را به سایر کشورها بفروشند./