اقتصادی

زمین ماندن طرح ملی مسکن

بهاره یاری/طرح ملی مسکن این روزها با هدف ویلاسازی و ایجاد خانه های حیاط دار در نظر دارد که با پرهیز از ساخت واحدهای آپارتمانی علاوه بر کاهش هزینه ها، آسایش و آرامش ساکنین را فراهم کند.

به گزارش “چشم اندازپارس”در اجرای این طرح مصوب شد که با توجه به زمین های اطراف بسیاری از شهرها و همین طور فرهنک اسلامی ایرانی خانه ها به صورت ویلایی و مجزا درآید و از حالت آپارتمانی خارج شود.  این
طرح همچنان اجرایی نشده و طرح ملی مسکن های آپارتمانی چند سال پیش نیز در حد زمین باقی مانده است.
این در حالیست که استانداران و مسئولان شهرهای مختلف برای اجرای طرح ملی مسکن آستین بالا زدند که البته اجرای طرح در برخی از آن شهرها با مشکلات و موانع زیادی روبرو شده و اجرا در حد زمین مانده است.
مائده اسدی از جمله شهروندانی است که با اشاره به بلاتکلیفی اش می گوید:چند سال پیش برای ملی مسکن ثبت نام کردم و سال گذشته هم طی دو مرحله پول پرداختم اما زمانی که سوال کردم چقدر از کار پیشرفت دارد گفته شد که تاکنون فقط خاک برداری انجام شده و در حد تعیین زمین است.

مشاور رییس سازمان ثبت احوال در امور ایثارگران گفت: در طرح نهضت ملی مسکن زمین رایگان و تسهیلات لازم در اختیار پیمانکار تحویل شود تا مجتمع هایی به صورت انبوه ساخته و در اختیار جامعه ایثارگران فاقد مسکن قرار گیرد.
محمدرضا بیدکی  در نشست بررسی مشکلات جامعه ایثارگری شهرستان سلسله با فرماندار اظهار کرد: یکی از طرح های خوب بنیاد شهید که در راستای رسیدگی و رفع مشکلات خانواده شهدا صورت می گیرد، “طرح سپاس” است که با هدف گرفتن مشاوره از وضعیت جامعه و دیدار مسوولان با خانواده های شهدا و ایثارگران انجام می شود.
به گفته رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: ۴۸ هزار واحد مسکونی تا پایان سال پایان امسال تحویل متقاضیان خواهد شد، ضمن اینکه شتاب برای اتمام واحدهای مسکونی در حال ساخت روز به روز بیشتر و به مناسبت‌های مختلف واگذار می‌شود.

اکبر نیکزاد نیز در مصاحبه ای با رادیو اقتصاد با بیان اینکه نهضت ملی مسکن یکی از برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم است که حمایت مجلس شورای اسلامی را نیز تحت عنوان قانون جهش تولید مسکن به همراه دارد، افزود: طبق این برنامه باید به طور میانگین سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود که از این تعداد ۸۰۰ هزار واحد مربوط به شهرها و ۲۰۰ هزار واحد مربوط به روستاها و شهرهای کوچک است.

سرپرست بانک مسکن هم اعلام کرد: این بانک امسال موفق شد برای ابر پروژه طرح نهضت ملی مسکن قرارداد بیش از ۶۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات را منعقد و عملیاتی کند.

علی عسکری افزود: از این مبلغ تا کنون بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان با توجه به مرحله‌ای بودن واریز مبالغ این طرح از فونداسیون تا پایان ساخت، پرداخت شده است.
خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس افزود: در موضوع سامانه املاک و اسکان با توجه به گزارش ارائه شده آخرین به روزرسانی‌ها در سامانه از سوی وزارتخانه انجام شده و تا به حال ۳ میلیون داده بر روی سایت بارگذاری شده است که شامل اطلاعات مالکان، اقامتگاه، از انواع سکونت‌گاهها و … می‌شود و جلساتی با دستگاه‌های اجرایی، نهادها و سازمان‌های مختلف مطابق مصوبات هیأت وزیران برای کسب اطلاع از وضعیت املاک برگزار شد.

به گفته محمد منان رئیسی کارشناس عمران یکی از مهم‌ترین دلایلی که برخی از مسوولان به سمت توسعه عمودی می‌روند به دلیل مقایسه کردن هزینه‌ها است، در حالی که با بررسی هزینه‌‎های مستقیم و پنهان هزینه‌ها در توسعه عمودی بسیار بیشتر از توسعه افقی خواهد بود.
همچنین کاهش شادکامی، افزایش مشکلات روحی و روانی، مسائل رفتاری کودکان و کاهش تعاملات اجتماعی و چهره به چهره همسایه‌ها از دیگر هزینه‌های پنهان توسعه عمومی است که در واقع می‌توان گفت که این نوع زندگی با سبک زندگی ایرانی‌ها در تعارض است.در همین خصوص عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به کم‌کاری بانک‌ها در ارائه تسهیلات در بخش ساخت مسکن و عدم اجرای قانون جهش تولید مسکن، گفت: منابع مالی مهم‌ترین حلال مشکلات بحش مسکن است و بایستی عدم تمایل بانک‌ها و کُند بودن سرعت آنها در حوزه مسکن واکاوی شود.

«علی آذری» با بیان اینکه تامین منابع مالی مهم‌ترین بخش در مسکن و در واقع قابلیت حل کردن مشکلات این حوزه را دارد، اظهار داشت: طبق قانون مسکن متناسب با نیاز باید جامعه فراهم شود. در همین رابطه قانون جهش تولید مسکن را داریم که ذیل آن به دولت کمک شده و ریل‌گذاری‌های لازم نیز صورت گرفته که در این بین وظیفه بانک‌ها نیز مشخص شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا