شهردار تهران: اداره پایتخت نیازمند طرح جامع جدید است
به گزارش چشم اندازپارس، علیرضا زاکانی روز سهشنبه در مراسم افتتاحیه رویداد تهران آینده اظهار کرد: بی قانونی و عدم توجه به طرحهای توسعهای از عمده مشکلات پیش روی پایتخت است.
وی با بیان اینکه تهران ۲۳۸ سال است پایتخت کشورمان است اما شهر بر اساس نیازها طراحی نشده به همین منظور مشکلات روح آن را آزار میدهد، افزود: در این سالها به روح و کالبد شهری پایتخت کمترین توجه شده به همین منظور شاهد مشکلاتی در بخش آلودگی هوا و ترافیک هستیم.
شهردار تهران با تاکید بر زیست پذیری شهری همچون تهران ادامه داد: اگر نگاه از کل به جز داشته باشیم و روح و پیکره شهر را در هم آمیخته کنیم شهر و شهروندان ضرر میکنند و اکنون تهران در موضوع زیست پذیری با مشکلاتی مواجه است.
وی با بیان اینکه تهران نیازمند تحول بزرگی است، اضافه کرد: ضروری است طرح جامع جدیدی تدوین شود چون در آینده نه چندان دور دیگر نباید صحبت از آلودگی هوا، ترافیک، زلزله، نشست زمین و زلزله کنیم و این موضوع شدنی است اما نیازمند به کار مطالعاتی و علمی است.
زاکانی با بیان اینکه تهران در برنامه چهارم طبق مصوبه شورای ششم صاحب طرح و برنامه شد، گفت: در این طرح به کالبد و تحول شهر در موضوعات مختلف دیده شد اما اکنون تهران با این همه ظرفیت و جمعیت نیازمند طرح و تحول جدیدی است.
شهردار تهران با اشاره به آغاز طرح مطالعات تحولی شهر تهران اظهار کرد: این برنامه ها حاوی چهار تحول است که هم مدیریت شهری، هم حوزه کالبد شهر، هم شهروندان و هم حوزه نرم و فناوری را در هم آمیخته کرده و برای هریک مسیری را پیش بینی کرده است.
به گفته وی، توجه به کالبد شهر بیش از هر چیزی مد نظر ما بوده و برنامهها بر محور حمل و نقل و معماری، باید شهر را متحول کند.
وی تاکید کرد: عدم توزیع نامناسب خدمات در شهر و ایجاد شرایط مناسب برای زیست، مجموعهای را پیش روی ما قرار داده که اگر بر مبنای برنامه چهارم توسعه با همکاری یکدیگر طرح جامعی را تصویب کنیم امکانی ایجاد میشود تا از هر نقطه مبتنی بر طرح تفصیلی برگرفته از طرح جامع اقدامی انجام دهیم که یک نقشه کامل و معناداری را نشان دهد.
وی ادامه داد: نقشهای که امروز وجود ندارد همچنین قدرالسهم مشخصی از بخشهای مختلف باید در نظر گرفته شود تا بتوانیم کالبد را ترسیم کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه منطقه ۲۲ در دهه گذشته ساخته شد اما کمبود سرانهها در آن بسیار بالاست و به هر هفت سرانه نیاز دارد، گفت: باید در جایی به ردپایی از نواقص که در شهر میبینیم، توجه شود و نگاه کل به جز با پیکرهبندی مناسب شکل بگیرد تا اهل فن بتوانند طرح جامع را با عناصر شهر تطبیق دهند و سازگاری وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید با توجه به عرض، طول و جغرافیای تهران، طرحی را ترسیم کنیم، اضافه کرد: جغرافیای ۷۰۰ کیلومتری تهران به ما میگوید که برگردیم و فراز و نشیبها را ببینیم و ناظر بر نقطه مطلوب خود چشماندازی را تعریف کنیم که اهل علم را قانع کند و مردم امیدوار و قانع شوند که مسیر ما درست است.
به گفته وی، باید مبتنی بر شرایط از نقطهای شروع کنیم و اجزا مبتنی بر طرح تفصیلی به صورت قطعه قطعه کنار هم قرار بگیرند اما باید درک درستی از موضوع داشته باشیم تا شهر کاریکاتوری نشود امروز شهر ما کاریکاتوری است و آنچه اهمیت دارد این است که شهر موزون طراحی شود./