اقتصادی

فارس بزرگترین پایگاه انتقال خون بعد از تهران

استان فارس در جایگاه دوم انتقال خون کشور/ گروه‌های سیار‌ خونگیری برای رفاه مردم اعزام می‌شوند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مجید اکبر زاده در نشست خبری امروز،  انتقال خون را ارگانی حیاتی دانست‌ و اظهار داشت: بعضی از بیماران زندگی‌شان به تزریق خون وابسته است بنابراین نبود یا کمبود آن می‌تواند مشکلات فراوان و جدی را همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه استان فارس قطب پزشکی جنوب کشور است، عنوان کرد: استان فارس به خاطر دارا بودن دانشگاه های علوم پزشکی متعدد‌ و متخصصان،  قطب پزشکی جنوب کشور محسوب می‌شود به همین خاطر تعداد بیماران مراجعه کننده و نیازمند به فرآورده های خونی بالا است، از طرف دیگر دربحث توریست درمانی شهر شیراز یک مرکز مهم و شناخته شده است، لذا تمام این موارد نشان دهنده جایگاه مهم انتقال خون و لزوم گسترش خدمات با توجه به افزایش نیازها است.

او ادامه داد: استان فارس با وجود ۲۴ پایگاه که شامل ۱۶ پایگاه ثابت و ۸ پایگاه سیار است، بزرگترین پایگاه انتقال خون بعد از تهران محسوب می شود و از لحاظ متوسط تولید خون و فراورده های خونی با میانگین حدود ۸.۵ جایگاه دوم را دارد.

وی افزود: باتوجه به مشکلات گذشته؛ امسال نسبت به سال های قبل افزایش تولیدات خون و فرآورده های خونی را داشته ایم و در مجموع ۱۳ هزار نفر خون اهدا کرده‌اند، اما در فصول سرد سال به دلیل شیوع بیماری هایی نظیر سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا شاهد مراجعات کم و تولیدات کمتر از میانگین هستیم.

اکبرزاده اظهار داشت: امسال ۴ روز در آذر و ۹ روز در دی ماه میزان ذخایر در وضعیت نارنجی قرار داشت که خوشبختانه با مراجعه به موقع مردم و اطلاع رسانی های مطلوب دچار مشکل نشدیم.

او ادامه داد: لازم به ذکر است چنانچه سلامت اهداکننده توسط پزشک تایید نشود مراحل اهدا صورت نمی‌گیرد بنابراین مردم می‌توانند با خیال آسوده برای اهدای خون مراجعه کنند.

مدیرکل سازمان انتقال خون استان فارس به پایگاه های موجود در استان اشاره کرد و گفت: از لحاظ اقتصاد درمان امکان ایجاد پایگاه در تمام نقاط شهر و استان وجود ندارد؛  بنابراین برای دسترسی راحت تر مردم برای انتقال خون، گروه های سیار و اتوبوس خونگیری به محلات و مراکز با هماهنگی قبلی اعزام می شوند یا تیم ها در  قالب کانکس خدمات انجام می دهند.

اکبرزاده با اشاره به افتتاح پایگاه سیدالشهدا گفت: این پایگاه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم با همکاری مسئولین بتوانیم در در اسرع وقت شاهد راه اندازی این پایگاه در قالب ساختمان باشیم، در حال حاضر این پایگاه در قالب کانکس از شنبه تا چهارشنبه؛ ساعت ۱۴ تا ۱۹ آماده خدمت رسانی به مردم است.

او پویشی با عنوان (چتر سرخ زندگی) را معرفی کرد و اظهار داشت: در 6 ماه دوم سال و فصول سرد که تعداد مراجعه‌کنندگان بسیار کم است و ما گاهی با کمبود ذخایر مواجه می شویم، بنابراین طبق این پویش از طریق رسانه ها؛ به صورت تلفنی و پیامکی از عموم مردم دعوت به عمل می آوریم تا با مراجعه و اهدای خون از کمبودها و مشکلات جلوگیری کنند.

وی بیشترین آمار اهداکنندگان را رده سنی ۳۶ تا ۴۰ سال دانست و گفت: نوجوانان از سنین ۱۶ تا ۱۸ سال به شرط داشتن شرایط فیزیکی مناسب و رضایت والدین می توانند خون اهدا کنند و حداکثر سن اهدای خون ۶۰ سال می باشد و در صورت تایید پزشک و سلامت کافی تا ۶۵ سال نیز خونگیری انجام می شود.

اکبرزاده همچنین به آمار مراجعه بانوان اشاره کرد و گفت: ۵.۸ درصد از مراجعه کنندگان در فارس بانوان هستند که با توجه به‌ باورهای غلطی که درباره بانوان و عدم توانایی اهدای خون در آنها وجود دارد این آمار بسیار کم است، درصورتی که بانوان با مشورت پزشک و مصرف مکمل های مورد نیاز می‌توانند در سال ۳ بار اهدای خون اداشته باشند.

او اضافه کرد: استان فارس معین استان سیستان و بلوچستان است و در صورت مراجعات و ذخایر کافی و بیش از نیاز‌ استان فارس، به این استان ارسال خون و فرآورده های خونی خواهیم داشت.

او در آخر از جوانان و بانوان دعوت به حضور پررنگ تر کرد و از خیرین خواستار نگاه ویژه و کمک به گسترش این ارگان حیاتی داشت.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا