نقش سازنده مهارت آموزی در تضمین اشتغال آینده زندانیان
داشتن مهارت در فرد زندانی ضمن ایجاد شرایط اولیه برای اشتغال، می تواند باعث تقویت شخصیت و توجه به استعدادها و توانایی های درونی و فردی وی شده و زمینه ایجاد جایگاه و منزلت اجتماعی و بازسازی شخصیت افراد زندانی را فراهم کند.
به گزارش “چشم انداز پارس”علی عبدی در مورد تعداد مددجویان (جمعیت کیفری) استان خراسان جنوبی گفت: درحال حاضر ۲ هزار و ۷۴۶ نفر محکوم واجد شرایط حاضر به خواب در زندانهای استان وجود دارد.
مدیر کل زندانهای خراسان جنوبی در مورد اشتغال به کار زندانیان استان گفت: در حال حاضر یک هزارو ۲۱۰ آقا و ۱۵۱ خانم که در مجموع یک هزارو ۳۶۱ نفر هستند در زندانهای استان و خارج از آن مشغول به کار هستند.
عبدی در مورد اشتغال کارگاهی زندانیان استان خراسان جنوبی گفت: مددجویان استان در حرفی همچون خیاطی، صنایع چوب، معرق کاری، تسبیح سازی، آشپزخانه، نانوایی، جوشکاری، حکاکی روی پوست تخم شتر مرغ، خدمات خودرویی، آرایشگاه، فروشگاه، تراش سنگ، قالیبافی، حوله بافی، گلخانه، مزرعه شتر مرغ، مزارع و مجتمعهای کشاورزی و دامپروری و … مشعول به کار هستند.
وی در مورد اشتغال اعزام به کار مددجویان استان گفت: در این مورد نیز اعزام زندانیان رای باز جهت اشتغال از طریق انعقاد قرارداد با بنیاد تعاون در بخشهای خصوصی و دولتی به صورت انفرادی و گروهی وجود دارد.
عبدی در مورد اشتغال نشسته زندانیان استان خراسان جنوبی افزود: در بخش اشتعال نشسته افرادی در داخل اندرزگاهها به صورت خوداشتغالی مشغول فعالیت بوده و به حرفههایی از قبیل شال بافی، منجوق دوزی، تسبیح سازی و … اشتغال دارند.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی در مورد حقوق و دستمزد مددجویان شاغل استان گفت: مطابق بخشنامه و دستورالعمل حداقل حقوق و دستمزد مددجویان به عنوان کارگر ساده در قبال یک روز ۸۳ هزارو ۶۰۰تومان در قبال یک روز کار و به طور میانگین ۹۶۰ هزار تومان به طور ماهیانه است.
وی همچنین در مورد حداکثر حقوق ماهیانه زندانیان مشغول به کار (کارگران ماهر) گفت: حداکثر حقوق ماهیانه برای کارگران ماهر زندانهای استان در حدود ۶ میلیون تومان است.
عبدی به کارخانه و کارگاههایی که با مددجویان استان همکاری میکند اشاره کرد و گفت: کارخانه ایران استون، شرکت تعاونی مسکن، آموزش و پرورش استان، شرکت آریا کویر، شرکت بهبود صنعت، شرکت عسل گاز، قالیشویی ایران، پیمانکاری کلنگی خواه، معادن سطح استان، ادارات جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان، بهزیستی و دادگستری و … از جمله نهادهایی هستند که در زمینه اشتغال با مددجویان استان همکاری میکنند.
مدیر کل زندانهای خراسان جنوبی در مورد تاثیر اشتغال و فرهنگ کار در روحیه مددجویان گفت:با توجه به آسیبهای وارده به شخصیت فردی و اجتماعی افراد بزهکار که در زندان حضور دارند بازیابی و بهبود این بعد از شخصیت زندانی بسیار ضروری بوده و در بازاجتماعی کردن و بازگشت سعادتمندانه به جامعه بسیار موثر میباشد.
وی گفت: اشتغال سبب میشود تا زندانی علاوه بر کسب درآمد هر چند مختصر در داخل زندان و کمک به معیشت خانواده روحیه خوداتکایی و خود باوری خویش را افزایش داده و از بازگشت مجدد به زندان یا ارتکاب جرایم دیگر خودداری کند. ضمن اینکه زندانیان پس از آزادی نیز میتوانند با مراجعه به مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج نسبت به تشکیل پرونده به منظور دریافت تسهیلات اشتغال زایی با کارمزد ۴ درصد نیز اقدام میشود.